Labas, mes iš Lietuvos

Ah herre gud! Jag och Inna sitter i ett hyfsat stort rum med sex sangar, en garderob, nagra vaskor och ett gang litauiska landslagstjejer. Coolt, coolare, coolast.
Alla har pa basketgymnasiet i Marjampole ar otroligt trevliga mot oss. Harligt, men man kanner sig bortskamd.. Efter maten igar var det tva spelare som fick plocka undan och diska efter oss. Coachen har myyyyycket makt/respekt eller vad man sager har i Litauen. Mer an vara coacher hemma kan dromma om, pa gott och ont.

Hit kom vi i alla fall igar, efter var forlust mot Vilnius. En match som var hard, riktigt hard. Fult spel, diskreta nypningar och odiskreta slag. Hm, vi kampade i alla fall pa bra. Gav dom allt for mycket utrymme i forsvar och hade lite otur med hur vara bollar rullade.
Bussresan hit gick bra. Jag tror att dom flesta sov (vi tar alla chanser att vila kan jag lova), nar vi kom fram vantade de med mat. Biff, potatis och kal. Efter en rundtur har pa baskettjejernas avdeling i skolan (dar vi sitter nu), lite fragor och flamsande somnade vi gott. De nya rummen ar fraschare an de forra, pjuh!

Idag borjade vi med frukost i skolans matsal. Ett slags brod med appelfyllning, en youghurt, nagon kaffeliknande dryck, the och en osotad kaka. Direkt efter frukosten korde en buss oss till en as fin hall for traning. Eller vi fick ha den till traning, egentligen var det deras nybygda matcharena. 

Traningen foljdes av lunch. Biff, potatis och kal - har ni hort det forut?

Ett par timmars vila (/godisatande) och sedan var det dags for match. Mot ett bra lag. Som vi hade rejalt med respekt for. Fottios forsokte tona ner nervositet med ett pep-talk innan matchen. Det lyckades ganska bra.
Vi lyckades dock inte ta det duktiga 93 laget fran skolan idag. En annan dag hade det kanske gatt, enligt Fottios. Harlig matchhall, publik och roligt spel var det. Man kanner hur man suger in atmosfaren, och far massa intryck.

Efter matchen fick vi varsin banan och sedan var det dags att dra vidare. Vi skulle ha tranat med ett lag har, men da deras bollar var utlanade blev det traningsmatch istallet. Det blev en ganska jamn match. De hade ett par valdigt skickliga spelare men vi spelade bra forsvar och framforallt bra anfall. Vi stallde tillexempel upp det mycket finurliga spelet "doda fisken". Det gar ut pa att alla utom hon med bollen plotsligt lagger sig ner pa marken medan hon med boll attackerar korgen. Minst sagt chockande for forsvararna och Malin gjorde snygga poang. Sedan maste vi ju namna att bade Andrea och Selma satte varsin planka-i trea.

Efter matchen fick vi dusha i deras duschar innan vi gick tillbaks till vara rum.

Nu ar det dags for mat, innan jag dor av hunger.

Fast synd att ga harifran, for nu har den pinsamma tystanden slappt. Vi snackar pa for fullt, tjejerna ar superroliga. Vi ses pa fejan sager jag bara.

Imorgon blir det annu en tuff dag med match mot deras flagglag, flickor 94. Dom ar laddade, och kommer ge allt. Tur att vi ocksa ar laddade!

Vi hors!

Maria Montgomery
T E A M  J A U

Kommentarer
Postat av: Vera

Lycka till imorgon!!

2010-04-06 @ 22:23:39
Postat av: malinsl!

doda fisken, låter intressant haha!

2010-04-07 @ 01:20:05
Postat av: Putte

Hur klarar ni språket ? Jag ser i rubriken att ni gått grundkursen i litauiska, men min gammalmodiga bild av baltstaterna är att de inte är några hejare på engelska. - Ingen risk att ni klagar på skolmaten efter detta äventyr. - Hoppas att ni lär er lite av matcherna och att ingen vikt läggs vid resultaten, dessa lag tillhör sannolikt absolut internationell toppklass. Inte ens Fottios kan väl begära vinst mot dessa trots era avancerade anfallssystem...

2010-04-07 @ 08:23:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0