Första dagen i Litauen!

Dagen började i panik. Min allra bästa vän mobilen är glömd hemma… Sorgen såsom saknaden är stor, det är tur att vi kommer att ha annat att tänka på här nere under veckan! Det enda vi saknar ännu mer här borta är Vera, som oturligt nog har blivit sjuk. Extrem otur, men krya på dig!

Första dygnet tillsammans i Litauen börjar lida mot sitt slut. Helt sjukt hur mycket vi har hunnit sen klockorna ringde vid halv fem hemma imorse. Första målet på resan var Arlanda. Där checkade vi in väskorna och satte oss på planet. En timmas flyg till Riga gick snabbt, väldigt snabbt. Tycker i alla fall jag som sov från start till landning. Det enda som hanns med i Riga var ett snabbt toalettbesök, därefter var vi på gång igen. Denna gång cirka fyrtio minuters flyg innan vi nådde vår destination. En vild taxifärd tog oss till vårt, låt oss säga mycket spartanska boende. Några av oss levde nog i en dröm, som vi snabbt vaknade ur när vi kom upp på rummen. Fottios har under dagen sagt ett flertal gånger att ”Tjejer, tänk på att vi inte är i Sverige. Saker och ting kommer inte att vara som det är hemma, som ni är vana vid”. Bra sagt där, för saker och ting är inte som vi är vana vid här i Vilnius. Lunchen bestod av en fisksoppa följt av något som liknade (eller kanske mer inte liknade) köttbullar och potatismos. Första reaktionen var nog ett rynkande på näsan, men när ledarna förklarade att slarvigt ätande genererade i att vi inte fick någon speltid fanns inte mycket att välja på. Och många blev nog glatt överraskade! De som inte blev det fick chans att köpa något att äta på den jättelika mataffären vi promenerade till efter maten. Där fanns allt, verkligen allt. Tur för bland annat mig…

Med någon slags mat i magen var det dags att bege oss till Siemens arena för att se en litauisk topp-match. Sjukt mycket folk, sjukt bra stämning och sjukt bra spel. En otrolig upplevelse, som vi verkligen levde oss in i. Vi på bakre raden åtminstone. Härlig känsla att bara skrika och heja som att det var allt som spelade någon roll. 112 decibel hjälpte nog hemmalaget en del, de lyckades vinna välförtjänt efter en match som var jämn rakt igenom.

Dagens tredje taxitur tog oss till ett köpcentrum. Mycket affärer med en del fynd, WE LIKE! En mycket demokratisk röstning bestämde att middagen blev på Mc Donalds. Otroligt gott efter 18 vakna timmar.

Nu är vi tillbaks på rummet och det kommer inte krävas mycket av Fottios, Martin, Maria och vår lagmorfar för att få oss att sova idag. Imorgon däremot..

Stämningen har varit på topp hela dagen. Väldigt på topp faktiskt. Sömnbrist har gett oss en otrolig humor. Det har dansats, snackats med helium från ballonger och skämtats.

Imorgon är det dags för första träningen, den kommer att hållas några hundra meter ifrån där vi bor.

Ha det så bra tills vi hörs!

Maria Montgomery

T E A M  J A U

 


 

Inlägget är lite försenat eftersom vi har lite problem att hitta uppkoppling för att publicera. Men här är det, bättre sent än aldrig!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0